De Stichting Natuurvlees Freedom Food Schotse Runderen Ierland Project Bestellen Contact

Natuurbegrazingen en het biologisch vleesproject

Schotse runderen van Stichting Mens & Natuur begrazen diverse Nederlandse natuurgebieden. Ze zorgen er voor dat de terreinen niet dicht groeien en uit alleen maar bos gaan bestaan. Elk jaar krijgen de koeien nieuwe kalfjes. Deze helpen mee het begrazingspatroon nog gevarieerder te maken. Om overbegrazing en verhongering te voorkomen moeten we elk jaar een aantal dieren verwijderen. Bij ons zijn dat de volgroeide jong volwassen dieren (driejarige). In plaats van ze naar slachthuizen af te voeren slachten we zelf en laten het vlees ten goede komen aan ondersteuners van natuurbeschermingsorganisaties.


Veetoezicht te paard

We verkopen dit zuivere biologische vlees met Freedom Food garantie tegen iets meer dan onze kostprijs. Beschermers en vrijwilligers van Landschap Overijssel en leden van Natuurmonumenten (Noord Nederland) hebben voorrang bij afname en krijgen een begrazingsexcursie aangeboden. Als non-profit organisatie besteden wij inkomsten aan doelen in het verlengde van onze visie.

Freedom - leven

Elk rund, dat we aanbieden heeft volkomen vrij in de natuur gegraasd. Ze leven er van geurige kruiden, grassen en takken. Elk kalf, dat koeien krijgen, blijft minimaal acht maanden bij de moeder en wordt dus door hen zelf gezoogd. Door alles zelf van geboorte tot en met slachten uit te voeren kunnen we u garanderen dat de dieren zeer goed worden behandeld. Stress, dwang en geweld worden voorkomen door rust, geduld en jarenlange professionaliteit. We volgen de richtlijnen van de internationale Freedom Food Organisation. Op deze manier is het mogelijk, om een ethisch verantwoord beheer uit te voeren en tevens hoogwaardig biologisch vlees te promoten.

Freedom - vleespakketten

Het voedsel, het vele bewegen en de langzame groei geven uiteindelijk bijzonder vlees met een mooie krachtige smaak. We bieden het aan in goed verzorgde gesorteerde pakketten. Omdat we niet meer dieren dan nodig verwijderen is de hoeveelheid vlees natuurlijk beperkt. Schotse Hooglanders worden alleen in de winter geslacht en vers vlees vriesklaar afgeleverd. Bezorging aan huis behoort tot de mogelijkheden. Pakketten zijn standaard tien kilogram puur vlees en bestaan uit een eerlijke verdeling van het rund van bief en entrecote tot gehakt en buffelburger. In tegenstelling tot gewone vleeswaren worden alleen spiervlees en geen organen verwerkt.


In samenwerking met het Educatief Centrum Vecht-Regge bieden we u jaarlijks een excursie aan, waarbij
tijdens een fijne wandeling en informatie over begrazingen en effecten op een terrein worden gecombineerd.

 

 

 
Copyright © 2008-2009 Stichting Mens & Natuur. Alle rechten voorbehouden.