De Stichting Natuurvlees Freedom Food Schotse Runderen Ierland Project Bestellen Contact
 

Freedom Cows - Scharrelmerk of Vrijheidsprodukt?

Voedselschandalen en dierenleed halen regelmatig de voorpagina's. Stichting Mens & Natuur wil een voorbeeld zijn hoe het anders kan. We bieden onze runderen een goed leven in de vrije natuur. Dit is vooral mogelijk door het aanhouden, transporteren en slachten zelf te verzorgen. Ook voorkomen we zo, dat er geknoeid wordt met allerhande middelen. Naast de regels voor het biologische SKAL-keurmerk houden we ons aan de richtlijnen van de Society for Protection of Animals (RSPA). Deze instantie voor dierenwelzijn voert daarvoor het Freedom Food label.

De Vijf Waarborgen van Freedom Food (registrated)

- Vrij van angst en ellende: door het vermijden van de ruwheid, grootschaligheid en biotechnieken!
- Vrij van pijn en ziekte: door tijd en zorg te besteden aan de dieren en bij ziekte in te grijpen!
- Vrij van honger en dorst: geen verwaarlozing onder het mom van zogeheten natuurbeheer!
- Vrij van ongemak en onnodige beperkingen: dieren niet opsluiten of onnodig vastzetten.
- Vrij om normaal diergedrag te vertonen: het houden van dieren in sociale kuddes (vrij grazen en natuurlijke voortplanting!).

koek

De RSPCA-richtlijnen staan voor de wil om goed te zijn voor onze dieren. En zijn een waarborg tegen een vaag 'milieuvriendelijk' of scharrelregels waarmee consumenten illusies worden voorgehouden. De Freedom richtlijnen zijn tot stand gekomen vanuit de internationale dierenbeschermingsorganisiaties in samenwerking met dierenartsen en wetenschappers. Naast ethische uitgangspunten zijn ze gebaseerd op onderzoek en op praktische ervaringen.

 
Copyright © 2008-2009 Stichting Mens & Natuur. Alle rechten voorbehouden.